Quart rep Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

L'Ajuntament presenta el dijous, 22 de setembre, el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible dins dels actes commemoratius d'aquesta campanya de sensibilització europea

Quart de Poblet, 20 de setembre de 2016

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha rebut este matí un dels guardons del I Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana, convocat per la Generalitat Valenciana, com a reconeixement a l'actuació de reurbanització sostenible realitzada en el carrer Reverendo José Palacios, en concret, a l'entorn de la Biblioteca Municipal i l'estació de metro.

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, acompanyada pel regidor de Mobilitat, Bartolomé Nofuentes, ha arreplegat el tercer premi de la convocatòria dirigida a grans ciutats (més de 20.000 habitants), en un acte presidit per la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en el qual s'ha signat també el Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible.

Carmen Martínez ha destacat que “Quart de Poblet té com a repte incorporar-se a la xarxa internacional de Smart Cities o ciutats intel·ligents, posant les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de la millora de la qualitat de vida, del desenvolupament sostenible i, especialment, de la participació i la col·laboració de la ciutadania en la gestió, i en este objectiu transversal de l'Ajuntament la mobilitat i l'urbanisme sostenibles són un pilar fonamental”.

Així mateix ha agraït "el bon treball realitzat tant per l'equip tècnic com pels responsables polítics de les diferents regidories que han participat en este projecte i en altres de regeneració urbana que portem anys abordant. Este premi reafirma que s'estan fent les coses ben i, sempre, posant el benestar dels nostres veïns i veïnes per damunt de qualsevol altre aspecte".

La reurbanització de Reverendo José Palacios ha suposat generar en el municipi un nou espai públic on es preval el trànsit per als vianants, eliminant al seu torn una de les poques barreres arquitectòniques significatives que van quedant a Quart de Poblet: l'andana de l'antiga estació.

El resultat final és una avinguda amb àmplies voreres i bancs col·locats de manera que es facilita la conversa i la reunió, plantació d'arbrat i enllumenat nou. S'ha construït al mateix nivell, ja que es tracta d'una zona en la qual es realitzen activitats lúdiques, culturals, esportives…, impulsades tant per l'Ajuntament com per diferents entitats ciutadanes. De fet, és escenari d'actes molt significatius en les festes locals.

La calçada és d'un sol sentit, amb l'objectiu de limitar la circulació de vehicles en un punt d'alt trànsit per als vianants, atès que es troba en ell l'estació del metro i serveis com la Biblioteca Pública Municipal, que requerixen d'un ambient amb nivells de soroll baixos. Igualment, el sentit únic ajuda a descongestionar el trànsit del casc urbà.

Es tracta, doncs, d'una zona pensada per a l'esplai i com a punt de passeig i reunió, en la qual l'Ajuntament té en marxa a més una pista de pràctica esportiva lliure a l'aire lliure, molt utilitzada per xiquets i joves, al costat de la qual s'ha habilitat un nou parc amb zona verda i jocs infantils.

L'actuació es completa amb la prolongació del carril bici fins al carrer Azorín i l'habilitació d'un centenar de places d'aparcament, tres d'elles per a persones amb mobilitat reduïda, que s'unixen a les existents en el pàrquing públic del carrer Reverendo José Palacios i en l'aparcament de la Biblioteca Pública Municipal. Un dels aspectes més destacats d'esta actuació és l'apertura del carrer L’Amistat, que permet l'accés per als vianants directe a l'estació de metro.

Esta actuació, igual que altres recents com les de les calles Escultor Damià Forment, Sant Vicent o Concòrdia, va en la línia dels objectius arreplegats en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, que l'Ajuntament presenta dijous, a les 18.15 hores en el Centre Cultural El Casino, i que “aposta per la humanització dels carrers, fent-les més amables i accessibles, i per una mobilitat sostenible que millore la qualitat ambiental i l'estalvi energètic, amb l'adquisició de vehicles elèctrics o la implantació d'estacions de mesurament de sorolls i contaminación”, segons ha explicat Bartolomé Nofuentes.

Quart també s'ha sumat a la commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, organitzant per a dijous, 22 de setembre, diverses activitats, entre elles, la presentació del citat pla (en l'acte Nofuentes tractarà també la qüestió de les línies de finançament europeu per a la mobilitat urbana sostenible en els municipis) i la possibilitat que la ciutadania visite un autobús accessible i un simulador de bolcada (per a conscienciar de l'ús del cinturó de seguretat), que estaran instal•lats al matí en la plaça del País Valencià, al costat de l'Ajuntament. A més, de les huit de la vesprada del dissabte 24 a les huit de la vesprada del diumenge 25 es tallarà al trànsit una de les principals artèries del municipi: l'avinguda sant Onofre, com a adhesió al Dia sense Cotxes.

Comentarios

    Esta noticia no tiene comentarios.

Deja tu comentario

Al comentar aceptas los términos de uso y política de privacidad.